ROC Friese Poort

Project

ROC Friese Poort bracht een deel van haar opleidingen gedurende twee jaar onder in de bovenste verdieping van winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden. Style26 ontwikkelde een concept voor de tijdelijke onderwijslocatie.

Tijdelijk onderkomen

Een aantal opleidingen van ROC Friese Poort, waaronder de kappersopleiding, de opleiding tot schoonheidsspecialiste en de opleiding detailhandel, worden twee jaar lang gehuisvest in winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden. De school wilde wel investeren in het tijdelijke onderkomen, maar vond het belangrijk om ná die twee jaar het grootste deel van de inrichting te kunnen meenemen naar de nieuwe locatie.

Slimme oplossingen

Style26 maakte met slimme oplossingen een ontwerp waarin de etage van het winkelcentrum, die aanvankelijk nog was opgedeeld in verschillende winkels, werd getransformeerd tot leslokalen die van alle gemakken zijn voorzien. Over de betonvloer werd een speciale waslaag aanbracht, zodat er geen hele nieuwe vloer hoefde te worden gelegd. De wanden werden gesaust en het plafond werd voorzien van een akoestische spray, zodat de akoestiek in de ruimtes sterk verbeterde.

ROC Friese Poort

Verrijdbare wanden, overlegunits en tribunes

De ruimtes werd van elkaar gescheiden door middel van flexibele, op maat gemaakte wanden met daarin een jaloeziepatroon. We ontwikkelden wanden met zowel horizontale als verticale, en bredere en smallere lamellen. De wanden kunnen op de toekomstige locatie op diverse manieren worden ingezet, bijvoorbeeld als roomdivider.

Ook kwamen er verrijdbare overlegunits en verrijdbare tribunes. Met deze laatste kun je flexibel en snel een klassituatie creëren, zonder tientallen tafels en stoelen te hoeven neerzetten. Zelfs de plantenbakken werden verrijdbaar.

ROC Friese Poort

Van leegstaande etage tot volwaardige onderwijslocatie

In de zomer van 2019 vond de verbouwing plaats. In ruim twee maanden verbouwden we de leegstaande etage tot volwaardige onderwijslocatie. In september startten de studenten met hun opleiding op de nieuwe, tijdelijke locatie.

ROC Friese Poort

Kom eens langs op onze thuisbasis

Het kantoor van Style26 bevindt zich op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen. In die industriële, rauwe omgeving creëerden we een plek waar je kunt werken, ontspannen en zelfs feesten. Je bent van harte welkom!

Suikerlaan, Groningen
Suikerterrein

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees onze privacy statement