MWPO

Project

MWPO, een eigentijdse vastgoedontwikkelaar, heeft ook zijn stempel gedrukt op het hoge noorden. Zij transformeerden het oude warenhuis (V&D) naar een gebouw voorzien van een supermarkt, restaurant en een high-end kantooromgeving . De keuze voor het bruisende centrum van Groningen, met uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals het Forum, de Martinitoren en de Grote Markt is logisch. Het resultaat is een fenomenale plek die perfect past bij hun visie en uitstraling.

KANTOORPAND

Van oud warenhuis naar ingetogen luxe kantoorpand

Style26  heeft samen met Leskens Interior en het eigen bouwteam in slechts 15 weken de bovenste verdieping van het oude warenhuis van maar liefst 600 vierkante meter getransformeerd tot prachtig kantoorpand. Dit ontwerp combineert stijlvolle luxe met praktisch gemak. Medewerkers kunnen hier in alle rust aan de slag, in een omgeving waar mooi en functioneel hand in hand gaan.


Akoestiek en comfort


Een belangrijk aspect van het ontwerp is de akoestiek en daarom is er gekozen voor een akoestisch spuitplafond dat naadloos in het ontwerp past. Dit zorgt ervoor dat medewerkers in een rustige en comfortabele omgeving kunnen werken, ondanks de centrale locatie van het kantoor.
 

MWPO kantoorpand

De rol van Style26

Style26 heeft van begin tot eind een centrale rol gespeeld in dit project: van planvorming tot de bouw en van de bouw tot aan de laatste details. Het hele proces is begeleid en in samenwerking met verschillende partners tot stand gebracht. Door samen te werken met deze diverse partners verliep de uitvoering van het project vlekkeloos.


Uitdagingen en oplossingen 


Dit ambitieuze project bracht enkele uitdagingen met zich mee, waaronder logistieke problemen vanwege de locatie van het pand, dat zich in de binnenstad bevindt. Alle bouwmaterialen zijn efficiënt omhoog getakeld door een grote hijskraan. Een andere uitdaging was het klimaatsysteem, vanwege de grote hoeveelheid ramen in het pand. Hiervoor is een effectief klimaatsysteem geïnstalleerd, dat het hele jaar door prettige werkomstandigheden biedt.


Succesvolle samenwerkingen


Dankzij samenwerkingen met bedrijven zoals BB-Systems, Birza, De Graaf, Klimaatgroep Holland en Team 2 konden geavanceerde technische installaties worden geïntegreerd en zijn er gedetailleerde glaswanden gezet om voldoende daglicht binnen te laten. Het eigen bouwteam van Style26 zorgde voor een vlekkeloze uitvoering en een turn-key oplevering. 


Duurzaamheid in actie


Bij Style26 is het onze missie om omgevingen te creëren waarin de kwaliteit van leven centraal staat. Daarin speelt duurzaamheid een belangrijke rol en dat zie je terug in dit project. Hoewel de focus van het project lag op het creëren van een gastvrije en functionele ruimte, zijn er duurzame elementen toegevoegd  zoals LED-verlichting en een akoestisch spuitplafond. Een akoestisch spuitplafond draagt niet alleen bij aan een verbeterde akoestiek maar zorgt ook voor vermindering van energiegebruik en heeft ook nog eens een extra duurzame impact door het circulaire materiaal. 

Door het toepassen van intelligente gebouwautomatisering kunnen we de waarde van elk gebouw verhogen en 
de terugverdientijd van de investeringen aanzienlijk verkorten door middel van echt energiebeheer. 
Bovendien past het gebouw zich automatisch aan de behoeften van de gebruikers aan, wat zorgt voor een aangenaam en comfortabel dagelijks leven en gebruikersgemak. 

Het resultaat

Het MWPO-kantoorproject is een perfect voorbeeld van hoe gastvrijheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Met een prachtig ontwerp, aandacht voor detail en doordachte oplossingen voor uitdagingen, hebben wij een kantooromgeving gecreëerd die niet alleen indrukwekkend is qua esthetiek, maar ook qua functionaliteit. Dit project benadrukt dat een inspirerende en comfortabele werkomgeving gerealiseerd kan worden zonder concessies te doen aan duurzaamheid. Het MWPO-kantoor is nu niet alleen een plek om te werken, maar ook een plek om te inspireren en mensen te verwelkomen.

Kom eens langs op onze thuisbasis

Het kantoor van Style26 bevindt zich op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen. In die industriële, rauwe omgeving creëerden we een plek waar je kunt werken, ontspannen en zelfs feesten. Je bent van harte welkom!

Suikerlaan, Groningen
Suikerterrein

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees onze privacy statement