De Graanrepubliek

Project

De Graanrepubliek, een coöperatie van Groningse boeren, heeft als missie om lokaal geteelde granen te gebruiken voor het vervaardigen van diverse producten, zoals brood, bier en jenever. Het bedrijf opereert vanuit een oude treinremise waarin een broodbakkerij, destilleerderij en bierbrouwerij zijn gevestigd. In juni 2023 werd dit unieke project opgeleverd, en het heeft sindsdien de aandacht getrokken van zowel lokale bewoners als bedrijven.

Duurzaamheid als kernwaarde

Bij De Graanrepubliek staat duurzaamheid centraal, en dat merk je vanaf het moment dat je de historische treinremise binnenstapt. Deze plek straalt duurzaamheid uit, van de teelt van granen tot het productieproces van hun ambachtelijke producten. In samenwerking met Springstudio hebben we dit duurzame verhaal tot leven gebracht.


Een Inspirerend Ontwerpconcept


Springstudio, de interieurarchitect die verantwoordelijk was voor de herinrichting van deze monumentale ruimte, heeft een bijzonder ontwerpconcept neergezet. Bij elk detail hebben zij rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is het maatwerk gemaakt van populieren hout wat afkomstig is van Groningse bomen die wegens veiligheidsredenen omgekapt moesten worden. Zelfs de stoelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hennep en vlas en zijn er veel meubels hergebruikt. Duurzaamheid komt ook tot uiting in de keuze voor lokale materialen zoals Gronings leemstuc. Alles is tot in de puntjes afgestemd op de monumentale treinlocomotievenloods.

De Graanrepubliek
De Graanrepubliek

Duurzaamheid, Creativiteit en Samenwerking


Dit project is een samenspel van duurzaamheid, creativiteit en samenwerking. De herinrichting van de treinremise is niet zomaar een ruimte; het is een levendige omgeving waar de missie van duurzaamheid tot leven komt en waar mensen samenkomen om te creëren, te innoveren en te inspireren.

De Graanrepubliek

De rol van Style26

Dit project is een uitstekend voorbeeld van een turn-key project waar duurzaamheid op nummer 1 staat. Het illustreert de visie van Style26 en haar partners voor een duurzame toekomst waarin lokale productie en hergebruik van materialen centraal staan.

Energie-efficiëntie en Ecologische Voetafdruk


Het ontwerp van de Graanrepubliek is zowel esthetisch als duurzaam. Door de handen ineen te slaan met lokale partners en duurzame productiemethoden te hanteren, is een energiezuinig gebouw gerealiseerd. Hierdoor is het project niet alleen lokaal van oorsprong, maar draagt het ook bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.


Een Verhaal Vertellen


Het duurzame ontwerp is niet alleen functioneel, maar ook erg aantrekkelijk voor klanten. Door materialen uit de omgeving te gebruiken, kunnen de verschillende bedrijven in het pand een verhaal vertellen aan bezoekers, wat hun betrokkenheid vergroot en de Graanrepubliek nog aantrekkelijker maakt. 


Succesvolle samenwerkingen


Het herinrichten van de Graanrepubliek was een inspirerend project met fijne samenwerkingen. Het toont aan hoe duurzaamheid en design hand in hand kunnen gaan om een inspirerende en milieuvriendelijke ruimte te creëren. En laat dit nou net zijn wat Style26 uniek maakt in Noord Nederland!
 

 

De Graanrepubliek

Het resultaat

Het project van de Graanrepubliek laat zien dat stijl en duurzaamheid een perfecte combinatie zijn. Samen met Springstudio heeft Style26 een plek gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een verhaal vertelt en bijdraagt aan een duurzame toekomst. Hier proef, voel en zie je dat duurzaamheid meer is dan een hippe term of een trend; het is de toekomst. Kom gerust eens kijken in het mooie, duurzame pand van De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans!

De Graanrepubliek
De Graanrepubliek
De Graanrepubliek
De Graanrepubliek

Kom eens langs op onze thuisbasis

Het kantoor van Style26 bevindt zich op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen. In die industriële, rauwe omgeving creëerden we een plek waar je kunt werken, ontspannen en zelfs feesten. Je bent van harte welkom!

Suikerlaan, Groningen
Suikerterrein

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees onze privacy statement